MALZEMELER
- yoğurt 3 kilo(süzme) ekşi olabilir
- domates(yerli) 3 kilo
- nane(kuru tercih )
- isteğe göre sarımsak
- alabildiği kadar un
- tuz,biber(yeşil tercih),soğan(kuru,3 tane)
YAPILIŞI
Domates biber soğan ince ince doğranır.Ekşimiş süzme yoğurda karıştırılır.Baharatlar ve alabildiği kadar un katılıp yoğrulur.Fırın ekmeği kadar katı bir hamur elde edilir.hamur 2-3 gün dinlendirilir.Daha sonra güneşe temiz bir bezin üzerine incecik serilir.2-3 saat güneşte kurutulur.Sonra delikli bir kaptan ezilerek geçirilir.Gölgede 10-15 gün kadar dinlendirilir ve serin bir yere kaldırılıp muhafaza edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder