6 Temmuz 2015 Pazartesi

BOLU TARHANASININ YAPILIŞI

Tarhananın Yapılışı

MALZEMELER
  • yoğurt 3 kilo(süzme) ekşi olabilir
  • domates(yerli) 3 kilo
  • nane(kuru tercih )
  • isteğe göre sarımsak
  • alabildiği kadar un
  • tuz,biber(yeşil tercih),soğan(kuru,3 tane)
NOT:Hamur 2-3 gün ekşimesi için bekletilir.

YAPILIŞI
Domates biber soğan ince ince doğranır.Ekşimiş süzme yoğurda karıştırılır.Baharatlar ve alabildiği kadar un katılıp yoğrulur.Fırın ekmeği kadar katı bir hamur elde edilir.hamur 2-3 gün dinlendirilir.Daha sonra güneşe temiz bir bezin üzerine incecik serilir.2-3 saat güneşte kurutulur.Sonra delikli bir kaptan ezilerek geçirilir.Gölgede 10-15 gün kadar dinlendirilir ve serin bir yere kaldırılıp muhafaza edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder